Moje ime je Valentina i ovo je moja priča. 

     Rođena sam 25. ožujka 1986. u Rijeci, na Trsatu. Kao devetogodišnjakinja krenula sam trenirati sinkronizirano plivanje. Za vrijeme moje dugogodišnje karijere u sinkroniziranom plivanju, bila sam članica reprezentacije kao, prisustvovati brojnim natjecanjima, osvojila medalje, te stekla divna životna iskustva. Spletom okolnosti, unatoč želji za profesionalnim usavršavanjem, nisam nastavila dalje u smjeru kineziologa, odnosno trenera. Završila sam Ekonomski fakultet u Rijeci i dugi niz godina radila u ekonomiji. Unatoč tome, ljubav prema sportu nikad nije nestala jer sam tijekom studentskih dana vodila grupne treninge i redovito išla u teretanu. Tamo sam se krenula baviti sportskim penjanjem i planinarenjem, čime se i danas povremeno bavim. Nakon mnogih sati napornih treninga na bazenu, te priprema za ispite i rada u uredu, svoj mir sam nalazila u prirodi.  


Krajem 2013. godine sam postala mama divnoj djevojčici, Paoli - koja je ujedno moja velika inspiracija i snaga. Ipak, uvijek sam osjećala da nešto nedostaje. Moj nemiran duh nije mi bio od pomoći na poslu koji je podrazumijevao osam sati mirnog sjedenja. Godina 2017. je obilježila neke teške životne trenutke, ali i poslužila kao prekretnica i poziv na promjene. Vratila sam se bazenu, ali ne u sinkronizirano plivanje, nego kao rekreativna natjecateljica daljinskog plivanja, kojim se i danas bavim. Koliko mi vrijeme dozvoli plivam plivačke maratone, a svoju kondiciju održavam plivanjem u bazenu i u moru, bez obzira na godišnje doba. Napokon sam odlučila ostvariti svoj dugogodišnji san - upisala sa, studij kineziologije. S ponosom mogu reći da sam navedeni studij i završila. Navedeni proces je bio poprilično izazovan, s obzirom da sam uz studij radila, vikendom slušala predavanja, i uz to povremeno pohađala dodatne edukacije iz kineziološke struke, te obavljala ostale obaveze  običnih smrtnica koje imaju čast biti zaposlenim majkama. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške obitelji i supruga koji su kontinuirano bili uz mene. 


Educirala sam se u području prenatal i postnatal fitnessa, te sam se specijalizirala u radu s bebama.  Također, 2023. godine postala sam certificirana kettlebell instruktorica, u organizaciji StrongFirst: The School of Strength. Planiram se nastaviti educirati i dalje, jer vjerujem u cjeloživotno obrazovanje i sama sam svjesna koliko je navedena problematika kompleksna i koliko se sve nadovezuje jedno na drugo. 

Završila sam i edukaciju za rad s djecom predškolske dobi, jer mi je žalosno vidjeti koliko su, zbog današnjeg načina života, ali i korone, djeca motorički slabija u odnosu na prijašnje generacije. Nažalost, sve je više studija koje dokazuju da to utječe na kasniji razvoj djece i njihove kognitivne sposobnosti, ali i cjelokupni razvoj. Srećom dječji mozak je plastičan, kao i cijeli motorički sustav dok je u razvoju, tako da se mnogo može napraviti uz malo volje i truda. 

Cilj mi je u Centru MOVi sE objediniti sve dobne skupine - od beba, djece, trudnica, umirovljenika, kao i šire populacije neovisno o sposobnostima. Vjerujem u spoj uma i tijela. Najveća mi je želja ljubav prema kretanju prenijeti na sve pojedince koji imaju poteškoće  s pokretom i aktivnim stilom života, što zbog nedovoljno znanja, što zbog motivacije. Lako je osobu koja ima predznanje, ili se bavila nekim sportom navesti na vježbanje, no pravi je izazov to isto postići s osobama koje nisu ljubitelji vježbanja. Sve je više studija koje ukazuju na dobrobiti vježbanja na kardiovaskularni, dišni, motorički, probavni sustav, ali i na ljudsku psihu. Samim time pomaže u očuvanju zdravlja općenito, ali i prevenciji bolesti. Samo treba napraviti prvi korak. pomaže i u očuvanja zdravlja općenito, ali i prevenciji bolesti. Samo treba napraviti prvi korak.


Naime, u profesionalnom, ali i rekreativnom bavljenju sportom, svjedočila sam raznim instruktorima i influencerima upitne kvalitete i znanja, ali nažalost zbog današnje dostupnosti društvenih medija i informacija vjerujem da vježbači vrlo teško mogu pronaći vjerodostojan materijal. Nadam se da ću svojim širokim spektrom znanja, svojom stručnošću, autentičnošću i izuzetnom strašću prema sportu i fitnessu tome barem pokušati stati na kraj. Vjerujem u individualan pristup jer je svaka osoba jedinka za sebe. Vjerujem u cjeloživotno iskustvo i nadam se da ću svojim znanjem, pozitivnom energijom i upornošću uspjeti to i dokazati budućim polaznicima Centra MOVi Se.