Korektivna za seniore

Ovaj program fokus stavlja na sudionike starije životne dobi baš zbog specifičnih promjena koje su prisutne u toj dobi. Najveći fokus je stavljen na prevenciju lošeg držanja, popravljanja pokreta i unaprjeđenja kvalitete života kroz poboljšanje posture i mobilnosti. Navedene vježbe, također mogu pomoći i u održavanju mišićne snage, ravnoteže i fleksibilnosti, što je posebno važno za starije osobe. Navedene vježbe će se nastojati prilagoditi mogućnostima grupe, ali i raspoloženju sudionika. Ovaj program može pružiti blagotvorne efekte na širenje i održavanje fleksibilnosti, jačanje mišića i poboljšanje ravnoteže, što može pripomoći održavanju zdravlja i funkcionalnosti u starijoj dobi. Rad se izvodi u grupi od maksimalno 10 sudionika (30 EUR).

Funkcionalni trening 

Funkcionalni trening je vrsta treninga koja se fokusira na poboljšanje sposobnosti tijela da izvodi svakodnevne pokrete i aktivnosti. Ova vrsta treninga uključuje vježbe koje se temelje na prirodnim pokretima tijela kao što su hodanje, trčanje, čučnjevi, skokovi, dizanje i potiskivanje težine itd. Cilj ovog treninga je poboljšati ravnotežu, koordinaciju, snagu i fleksibilnost tijela te smanjiti rizik od ozljeda. Funkcionalni trening se prakticira sa raznim vrstama opreme poput rada s vlastitom kilažom, girjama, utezima, trx-evima, gumenih traka, pilates lopti itd. Naglasak se stavlja na mogućnosti pojedinca i grupe, ali i na njihovom raspoloženju, a s ciljem postepenog poboljšanja funkcionalnosti njihovog tijela. Rad se izvodi u grupi od maksimalno 10 sudionika.    (60 EUR).

Mama/tata i beba 

Ovo je program koji mama i baba rade zajedno. Sam program ima za cilj poboljšavanje veze između mame i bebe kroz vježbanje. Beba uživa u fizičkom kontaktu s mamom dok se igraju ili vježbaju zajedno, što pomaže u razvoju emocionalne bliskosti i povjerenja. Vježbe s bebom pomažu i mami u toniranju mišića trbuha, leđa i zdjelice, pomažući tijelu da se vrati u formu prije trudnoće. Osim toga, vježbe mogu pomoći u poboljšanju raspoloženja i energije mame. U isto vrijeme se spomenutim vježbanjem potiče i razvoj motoričkih vještina kod bebe. Ovaj program pomaže u prevenciji postporođajne depresije, jer fizička aktivnost oslobađa endorfine, hormon sreće. Bitno je napomenuti da se posebna pažnja usmjerava na osluškivanje mogućnosti i tijela vježbača, ali i bebinom raspoloženju. Vježbe se prilagođavaju vlastitom ritmu i mogućnostima vježbača. S vježbama se može krenuti nakon što je ginekolog dao odobrenje mami za vježbanje nakon poroda i do prve godine djetetova života. Rad se izvodi u grupi od maximalno 8 sudionika    (50 EUR).

Mala napomena: Ukoliko su očevi odlučili uskočiti i odraditi porodiljni i ostati s bebom i Vi ste dobrodošli 😊


Prenatal fitness

Prenatal vježbe su iznimno korisne za žene tijekom trudnoće. Navedeni program može pomoći u održavanju kondicije i fleksibilnosti, olakšavanju nekih tjelesnih nelagoda te pripremi za porođaj.  Vježbe su nježne i prilagođene trudnicama. Prati se mogućnosti, stanje trudnice, ali i raspoloženje grupe prilikom izvođenja spomenutih vježbi. Naglasak se stavlja na jačanje i osvješćivanja trudnice o mišićima zdjelice, stabilizaciji tijela, ali i disanju jer će navedeno pripomoći prilikom poroda, ali i olakšati neke tegobe u trudnoći ili nelagode koje bi mogle nastupiti nakon poroda kao što su npr. dijastaza i prolaps. Uz pravilno izvođenje prenatalnih vježbi trudnice mogu održavati svoju tjelesnu težinu, ali i poboljšati opće mentalno stanje kao i postići brojne dobrobiti tijekom trudnoće, ali i nakon porođaja. Potrebno je odobrenje liječnika za bavljenje fizičkom aktivnošću u trudnoći. Rad se izvodi u grupi od maksimalno 10 sudionika (50 EUR).

Postnatal fitness

Vježbanje poslije poroda može biti blagotvorno iz više razloga. Navedeni program ti može pomoći u jačanju mišića, poboljšanju raspoloženja, povećanju količine energije kao i gubitku kilaže. Posebna pažnja se pridodaje vježbama koje su posebno usmjerene na oporavak mišića zdjeličnog dna, vježbe za ublažavanje dijastaze, lagana istezanja, vježbe disanja i vježbe sa malenim opterećenjem jer je tijelo samim porodom i trenutnom brigom za dijete već pod dodatnim opterećenjem. Uzima se u obzir i razina vježbačkog iskustva i mogućnosti postepenog povećavanja opterećenje, sve uz svijest o izvedbi vježbi koje su vježbačicama ugodne. Važna napomena je da žene u ovom periodu moraju biti nježne prema sebi. Navedene vježbe se smiju krenuti  prakticirati tek uz odobrenje liječnika.  Rad se izvodi u grupi od maximalno 10 sudionika (50 EUR).

Sportske jaslice

Navedene vježbe su preporučene za djecu od 1,5 do 3 godine. Motoričke vježbe za malu djecu igraju ključnu ulogu u njihovom tjelesnom i kognitivnom razvoju. Ove vježbe podrazumijevaju uključivanje djece u različite aktivnosti koje poboljšavaju njihove sveukupne motoričke sposobnosti, kao što su puzanje, penjanje i ravnoteža. Sudjelujući u ovim vježbama, djeca ne samo da poboljšavaju snagu mišića i koordinaciju, već razvijaju i senzornu integraciju, svijest o prostoru i sposobnosti rješavanja problema. Nadalje, motoričke vježbe pridonose rastu njihovog samopouzdanja i neovisnosti jer se s lakoćom uče snalaziti u okolini. Sveukupno, poticanje i uključivanje motoričkih vježbi u rutinu malog djeteta može uvelike podržati njihov cjelovit razvoj tijekom ranih godina. Navedeno vježbe se rade uz pomoć i bez rekvizita, postavljanjem poligona i zadavanjem jednostavnih zadataka. Nakon svakog sata djeca su zbog svoje koncentracije i pažnje nagrađena kako bi navedeno povezivali sa pozitivnim osjećajima. Rad se izvodi u malenoj grupi od maksimalno petero djece (30 EUR).

Mala škola sporta

Navedene vježbe su preporučene za djecu od 4 do 7 godine. Motoričke vježbe za djecu predškolske dobi bitna su sastavnica njihova cjelokupnog razvoja. Uključivanjem u aktivnosti koje promiču tjelesnu koordinaciju i snagu, mala djeca ne samo da poboljšavaju svoje motoričke vještine, već i postavljaju čvrste temelje za svoj kognitivni i društveni rast. Kroz igre koje uključuju trčanje, skakanje, bacanje i balansiranje, djeca predškolske dobi poboljšavaju koordinaciju oko-ruka, svijest o prostoru i cjelokupnu fizičku kondiciju. Osim toga, ove vježbe potiču razvoj njihove grube i fine motorike, koje su ključne za zadatke poput pisanja, crtanja i samostalnog odijevanja. Općenito, pružanje mogućnosti za motoričke vježbe u ranoj dobi postavlja djecu na putanju prema zdravijoj i sigurnijoj budućnosti. Nakon svakog sata djeca su zbog svoje koncentracije i pažnje nagrađena kako bi navedeno povezivali sa pozitivnim osjećajima. Rad se izvodi u malenoj grupi od maksimalno 5 sudionika (30 EUR).

Recharge program

Ovaj program je posvećen vježbama pokretljivosti i fleksibilnosti zglobova koje su važne za održavanje zdravog tijela i poboljšanje tjelesne izvedbe. Navedene vježbe su usmjerene na poboljšanje raspona zglobova kako bi samim time omogućila lakše kretanje i smanjenje rizika od ozljeda. Redovitost u prakticiranju navedenog programa pomaže opustiti zategnute mišiće i tetive, promičući bolje držanje i opću dobrobit. Program doprinosi povećanju cirkulacije krvi, što pomaže u isporuci hranjivih tvari i uklanjanju otpada. Dakle, uključivanje vježbi pokretljivosti i fleksibilnosti zglobova u naše svakodnevne rutine može poslužiti kao korisna praksa za pojedince svih dobi, održavajući naša tijela okretnima i spremnima za sve fizičke izazove koji nam se nađu na putu. Rad se izvodi u grupi od maksimalno 10 sudionika (50 EUR).